Cestujem Výlety

Tuniaci v Brne

25.2.2016

Milujem ryby a milujem Ocean48. Spoločnosť, ktorá zásobuje Brno čerstvými a kvalitnými rybami, robí z času na čas, prevažne v lete, akcie spojené s jedlom. Ryby na všetky možné i nemožné spôsoby. Vždy je tam fronta ľudí, ale nikdy mi to nevadí, na dobre si rada počkám, naviac majú vždy super systém, takže sa to posúva rýchlo.

Prvou udalosťou v tomto roku boli Tuňáci na ledu! Hlavný hrdina bol teda tuniak a zoznámiť sme sa s ním mohli naozaj dôkladne. Okrem samotnej prípravy jedál nechýbalo totiž ani porcovanie.

Z jedál som stavila na tradičný taliansky tuniakový tartar a tuniakový tartar so šalátovou uhorkou, koriandrom a sójovou omáčkou. Čím som staršia, tým viac sa púšťam aj do surovších úprav mäsa. Kedysi by som sa na neprepečené mäso ani nepozrela, dnes považujem suši za najlepšiu možnú večeru, tatarák ako skvelú chuťovku, keď si ideme večer niekam sadnúť a steak sa nebojím ochutnať ani rare (i keď sama si objednávam medium). Takže oba tartary v ponuke boli pomerne jasné rozhodnutie. A oba chutili výborne. Len mi príde, že koriander je akási nová rukola. Kedysi bolo moderné dávať všade rukolu, teraz sa stále častejšie stretávam s koriandrom. Našťastie koriander mi celkom začína chutiť, narozdiel od rukoly, ktorú až na výnimky odsúvam.

Čo sa týka udalostí od Ocean48, i ja, milovníčka zimy a snehu hovorím, už aby tu bolo leto a varenie či grilovanie každý týždeň. Fotiek len poskromne, pretože ľudí, tých tam bolo naozaj veľa. A v tomto prípade platí, že lepšie je jedenkrát ochutnať, ako tisíckrát vidieť.

1 2 3 4 5 6 7 8

11 12

Mohlo by sa Vám páčiť

Žiadne komentáre

Zanechať odkaz

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.