Cestujem Výlety

Restaurant day v Piknikboxu

24.2.2016

Suši od edosushi, najúžasnejšie makronky od Hanky, výborne palacinky od Jany Souralovej, Vdolky jedné holky, bezkonkurenčné sušienky a koláčiky U Tytyny, čokoládove lanýže od Terky, čínska, thajská i kavkazská kuchyňa. To a ešte niečo naviac sa stretlo v brnenskom Björnsonovom sade.

Vonku, v parku, pod šírim nebom… takéto akcie si spájam skôr s letom, ale načo čakať, dobré jedlo patrí do každého ročného obdobia.

Restaurant day je karneval jedla pôvodne z Fínska. V Helsinkách vznikla prvá akcia v máji pred piatimi rokmi a odvtedy sa rozšírila do celého sveta. Myšlienka je jednoduchá. Každý môže byť kuchárom a ponúknuť to ostatným. (restaurantday.org)

Pár momentiek z Brna, prevažne tých sladkých, pretože tie vyzerajú vždy najlákavejšie. Zastavili sme sa tam hneď na začiatku, kedy ešte nebolo toľko ľudí a na výber bolo zo všetkého. Restaurant day je akcia, ktorú budem sledovať pozornejšie, navštevovať a dúfať, že aj u nás nadobudne taký rozmer, aký ma už vo Fínsku.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Mohlo by sa Vám páčiť

6 komentárov

  • Odpovedať Myanmar 24.2.2016 na 12:17

    Tak tahle akce mi unikla! Teď nevím, jestli je to dobře, protože jinak bych tam nechala všechny úspory…nebo jestli mě to štve. Asi to druhé 😀 Fotky vypadají hrozně lákavě! 🙂

    • Odpovedať Orvokki 24.2.2016 na 13:39

      Ja mám našťastie kamarátku, ktorá vie sáď o každej akcii spojenej s jedlom konajúcej sa v Brne a okolí. Takže nám nič neunikne. Inak cenovo to vychádzalo celkom príjemne. Myslím, že minimálne na Industra Food Festivale sa s väčšinou z nich môžeš stretnúť znova a ďalší Restaurant Day sa chystá na máj. Takže nabudúce už budeš pripravená 🙂

  • Odpovedať Anette 24.2.2016 na 14:25

    Všechno vypadá úžasně! Spoustu bych toho chtěla ochutnat a pak bych se asi neunesla 😀 Ale hrozně mě mrzí, že jsem se v neděli na Restaurant day nedostala. Ale ten v květnu už mi neunikne! 😀

    • Odpovedať Orvokki 24.2.2016 na 14:35

      Tiež som premýšlala, čo všetko si dám a čo vynechám. Najradšej by som ochutnala z každého, ale nakoniec som si dávala iba suši, palacinky, makronky a dva koláčiky. A ochutnala som z jednej japonskej polievky. V máji sa na to lepšie pripravím a nedám si doma nič na raňajky a prídem tam hladná 😀

  • Odpovedať Book Talk 25.2.2016 na 08:41

    Panebože, nádhera. V těchto momentech vždycky běžím pro kuchařku a stávám se profesionálním kuchařem / pekařem / cukrářem. (Leda ve snu.) 😀
    Návštěva podobného food festivalu mě zatím stále čeká, ještě jsem si na žádný nenašla čas, ale musím…

    Moje nadšení samozřejmě ještě zvětšují Tvoje překrásné fotky, ze kterých čiší atmosféra! 🙂

    Přeji hezký den,
    K

    • Odpovedať Orvokki 25.2.2016 na 08:47

      To ja si naopak na takýchto akciách vždy poviem, že nemá cenu si niečo nahovárať, nikdy to tak dokonalo nespravím :D. Takže doma si radšej čítam a keď ma prepadne chuť na niečo podobne hriešne krásne a chutné, tak si zistím, kam tie svoje dobroty dovážajú, alebo si počkám práve na podobný food festival.

      Inak za seba môžem v Brne odporúčať aj Špilberk Food Festival, ktorý je viac na jedlá a niekoľkochodové menu od reštaurácii alebo Industra Food Fest (2014, 2015), kde sa predvádzajú práve nadšenci a menšie podniky a kde sa dá nájsť aj viac sladkých dobrôt a domácich výrobkov.

    Zanechať odkaz